WOMEX 2015, Budapesten

Már a 2011-es WOMEX megnyitó Hungarian Heartbeats összeállításában is fellépett a Balogh Kálmán - Lukács Miklós Cimbalomduó. Csakúgy, mint most, a 2015-ben Budapesten rendezett WOMEX-en. A kitűnő szervezésű, fesztiválhangulatú expón közel ezerfős közönség szívét dobogtatták meg.


„(…) Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduójáról júliusban írtunk kritikát (Az ismeretlen cimbalom, ÉS, 2015/30.),  és most élőben is kiderült, hogy nemzetközi szinten megméretve is egyedülálló szenzációról beszélhetünk; a három magyar közül ők találtak maguknak igazán egységes, a hagyományokhoz visszanyúló, azokat szépen kifordító, új hangot. (…)”  Végső Zoltán: A WOMEX Budapesten (Élet és Irodalom)

 

„(…) Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduója a 2011-es megnyitón is szerepet kapott, és azóta Összehangolva címmel egy új albumuk is kijött. Most a WOMEX showcase-einek egyikét adhatták – a három hazai fellépő közül. Ahogy egymásba kapaszkodva szárnyaltak,  az egészen rendkívüli volt – és még véletlenül sem álltak útjukba a műfajokból vagy a hangszerükből eredő akadályok. Még a virtuozitásuk sem… Közel ezres közönség, baromi siker – az ember ilyenkor kihúzza magát a nézőtéren, hm, hm, hát igen… (…)” Marton László Távolodó: A Duna hangja - WOMEX 15 (Magyar Narancs)


Az ötnapos budapesti eseményről Végső Zoltán az Élet és Irodalomban, Marton László Távolodó a Magyar Narancsban részletesen írnak.