Lemezkritikák, ajánlók: This is C'est la vie (2010)

„(...) Külön meg kell említeni a meglepetésvendég Lukács Miklós cimbalmost, aki számára, nagyon remélem, ez a nagyszerű album meghozza a nemzetközi áttörést. (...)" 

 ozone lukacs miklos this is cest la vie 2010

 

 

This is C'est la vie (2010) Ozone Trio (Christophe Monniot, Spányi Emil, Joe Quitzke) / Lukács Miklós 

Kritikák, ajánlók: 

    

Karl Lippegaus (fordította: Zipernovszky Kornél) a kiadó (BMC) oldalán:

„(...) Külön meg kell említeni a meglepetésvendég Lukács Miklós cimbalmost, aki számára, nagyon remélem, ez a nagyszerű album meghozza a nemzetközi áttörést. Igazi varázsló hangszerén, amely rögtön a cigányzenekar hegedűje után a leginkább magyar hangszer, és ritkán hallható a jazzben. Lukács apjától tanult cimbalmozni, aki cigányzenét játszott éttermekben, de azért ragaszkodott hozzá, hogy fia klasszikus zenét tanuljon. Miklós a híres Sokai Ágnesnél tanult, majd a Bartók Konzervatórium és a Liszt Akadémia következett. Csak akkor kezdett jazzt és cigányzenét játszani, miután diplomát szerzett az Akadémián. Amikor nagyobb csomag CD-t kaptam a BMC-től első budapesti utam előtt, Miklós volt az egyik, akinek koncertjét mindenképp meg akartam hallgatni. Kiváló, invenciózus muzsikus és egy igazán megnyerő valaki. A zongora és a cimbalom egy családból származnak, szokta mondani. De ahogy ő egészíti ki Emil billentyűs hangszereit, vagy ahogy a bőgőst helyettesíti, az igazán csodálatos. Vegyenek egy mély szippantást a Duna-parti friss Ozone-ból! (...)”
BMC        

 

 

Czékus Mihály: Ozone és Lukács Miklós: This is c’est la vie      Napvilág.net, 2011. január 12.

„(...) Most egy lemez erejéig (vagy talán hosszabb távon is) a trió a hazai cimbalmosok minden kétséget kizáróan legszínesebb egyéniségével Lukács Miklóssal bővült. (...)”                                                                                                                                                  
Napvilág.net

 

 

Aszódi Márk: Ki havazik?    Revizoroline.com,   2012. február 12.

„(...) Most például éppen Lukács Miklós cimbalmos-őstehetséggel turbózták fel lemezüket, ami lássuk be, jazzben meglehetősen szokatlan húzás. 
Különösen, hogy basszusgitár, illetve bőgő híján Lukácsra még speciálisabb feladatok jutnak (bár a mélyeknél a szinti is besegít).(...)”
Revizoronline.com